Barbara Drnač

Barbara Drnač

Kratek opis

Barbara Drnač, uradno še vedno s črko A v imenu. Sinonim za ples. Nekoč je bila plešoča zvezda, danes že 25 let vodi unikatno plesno oddajo Parada plesa.

Po izobrazbi diplomirana koreografinja s končano Akademijo za ples, še prej pa Pedagoško akademijo smer slovenski jezik&srbohrvaški jezik. Kot urednica, avtorica in voditeljica ostaja zvesta osnovni liniji oddaje, ki je magazinskega tipa in vključuje vse zvrsti plesa, od zabavnega, športnega do umetniškega.

Bila je idejni vodja in organizatorka letne prireditve in podelitve nagrad slovenskim plesnim ustvarjalcem Povodni mož. Organizirala jo je med leti 2004 do 2005. Leta 2009 je lansirala samostojni in še vedno edini plesni medijski portal Parada plesa, ki je zbirka dolgoletnih izkušenj in prepoznavnega dela urednice ter voditeljice, doslej nagrajene s tremi televizijskimi viktorji.

Ima hčerko Terezo in polhčerko Mašo, dva polvnuka Lariko in Levčka, razumevajočega partnerja Bojana in izkušnjo, ki je prišla z namenom.

Ob diagnozi rak dojke je bila stara 49 let, zdaj praznuje sedmi rojstni dan. Zmagala je bitko, ne ve, če tudi vojno, a ne gleda ne nazaj in ne naprej.

Ples jo zaznamuje že celo življenje. Pa blond kratka frizura in barvaste nogavice (enkrat jih je preštela in jih je več kot 200).

Njena najlubša reka sta: Dan s plesom je odličen dan! Ostani optimističen za vsako ceno!